BIKE FITTING

bike fitting

Aanpassing van je fietshouding. Uitgevoerd en afgestemd op de individuele wielrenner.

Vanuit mijn passie en ervaring binnen het wielrennen en mijn kennis van het menselijk lichaam als kinesitherapeut is een bikefitting mogelijk.

Waarom een bikefitting?

Een bikefitting kan uitgevoerd worden omwille van verschillende redenen.  Hier onder volgen de 3 meest voorkomende redenen:

1. Verminderen van klachten

Men gaat er vanuit dat kleine ongemakken vanzelfsprekend zijn als men regelmatig fietst, maar dit is een indicatie voor een onevenwicht tussen de fiets en het lichaam.  Daarom is het belangrijk dat een bikefitting wordt uitgevoerd door iemand met kennis van het lichaam, die medisch geschoold is.

2. Klachten voorkomen

Bij aankoop van een nieuwe fiets kan je een bikefitting laten uitvoeren, zodat mogelijke klachten kunnen voorkomen worden en de fietspositie onmiddellijk optimaal wordt afgesteld.

3. Verhogen van het rendement

Deze bikefitting is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, waardoor de aanpassing van de fietspositie zorgt voor een zo hoog mogelijk rendement.

Praktische info

 

De bikefitting die ik uitvoer neemt 3u in beslag.  Ik start met een gesprek waarin ik peil naar eventuele klachten (voeten, knie, rug, zadel,…). Hierna neem ik een klinisch onderzoek af, waarbij ik eventuele spierverkortingen, -zwakte en dysbalans naga. De resultaten hiervan neem ik mee voor later bij het uitvoeren van de bikefitting.
Als ik de huidige fietsopmeting gedaan heb, doe ik een analyse op de fiets om te kijken hoe de houding op de fiets is tijdens de fietsbeweging.
Na het leggen van de link tussen het onderzoek en de analyse, wordt de uiteindelijke bikefitting uitgevoerd.
Na enkele weken zie ik de renner terug voor een herevaluatie, waar de laatste fine-tuning nog kan gebeuren.

BIKE FITTING

\

Klachten voorkomen

\

Verhogen rendement